Εύκολη Τραγανή Granola Με Μήλα

Ένα γρήγορο και εύκολο φρουτένιο επιδόρπιο, με λίγα μόνο υλικά – πεντανόστιμο!
  • 0:25 Prep / 1:10 Total
  • 8 μερίδες

Συστατικά

  • 6 μικρά κόκκινα μήλα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 6 Nature Valley™ Crunchy μούσλι με μέλι, ελαφρώς θρυμματισμένες
  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • - Για το σερβίρισμα
  • - Γιαούρτι, οποιαδήποτε γεύση
  • - Κανέλα σε σκόνη

Οδηγίες

  1. 1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C σε φούρνο με αέρα)/στο 4 για τους φούρνους αερίου. Βάλτε τις φέτες μήλου μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα πυρίμαχο ταψάκι χωρητικότητας 2 λίτρων. Ρίξτε από πάνω το νερό.
  2. 2 Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τις θρυμματισμένες μπάρες με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.
  3. 3 Ψήστε για 40-45’, ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αν μετά τα 30’ η πάνω πλευρά της μπάρας αρχίσει να παίρνει πολύ χρώμα, καλύψτε ελαφρά με αλουμινόχαρτο για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος. Αφήστε να κρυώσει για λίγη ώρα. Για το σερβίρισμα, συνοδεύστε με γιαούρτι και πασπαλίστε με κανέλα σε σκόνη.
  4. 4 Για να δώσετε στο μείγμα με τα μήλα πιο γλυκιά και πικάντικη γεύση, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη ή ανάμεικτα καρυκεύματα.
  5. 5 Προσθέστε στα μήλα μια χούφτα άσπρες ή μαύρες σταφίδες. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να προσθέσετε αποξηραμένους χουρμάδες ή βερίκοκα.