Σοκολατένιες Μπάρες Με Φιστικοβούτυρο, Χωρίς Ψήσιμο

Μια ακαταμάχητα γλυκιά λιχουδιά, γεμάτη με σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και τραγανές μπάρες!
  • 0:20 Prep / 2:50 Total
  • 25 μερίδες

Συστατικά

  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 154 γρ. στρογγυλά μπισκότα σοκολάτας με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένα
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 100 γρ. καβουρδισμένα φιστίκια με μέλι, ελαφρώς ψιλοκομμένα
  • 4 Nature Valley™ Crunchy Peanut Butter, ελαφρώς θρυμματισμένες
  • 200 γρ. νιφάδες σοκολάτας γάλακτος, λιωμένες

Οδηγίες

  1. 1 Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση και τα πλαϊνά μιας τετράγωνης φόρμας κέικ 20 εκ.
  2. 2 Λιώστε το βούτυρο και 100 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας τοποθετώντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσθέστε και ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και, στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει λειαίνοντας την επιφάνεια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Παγώστε στο ψυγείο για 30’ ή μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί.
  3. 3 Ρίξτε το φιστικοβούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε προσθέτοντας σιγά-σιγά το συμπυκνωμένο γάλα. Αναδιπλώνοντας απαλά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια και τις θρυμματισμένες μπάρες, και έπειτα τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Απλώστε γρήγορα το μείγμα στην μπισκοτένια βάση, λειαίνοντας την επιφάνεια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Πασπαλίστε από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και τις μπάρες και πιέστε σταθερά προς τα κάτω. Παγώστε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί.
  4. 4 Λιώστε και τις υπόλοιπες νιφάδες μαύρης σοκολάτας τοποθετώντας και πάλι ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Περιχύστε τη σοκολάτα διαγωνίως πάνω από τη στρώση φιστικοβούτυρου. Παγώστε στο ψυγείο για άλλα 30’. Κόψτε σε 25 τετράγωνα κομμάτια.
  5. 5 Αντί για φιστίκια, δοκιμάστε ψιλοκομμένα κάσιους ή φουντούκια και μια χούφτα σταφίδες ή αποξηραμένα κράνμπερι, για πιο φρουτένια γεύση.
  6. 6 Μπορείτε να φυλάξετε τις μπάρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για έως και 1 εβδομάδα.